Dames oorbellen gids: unieke oorringen hip in 2019

Voor veel vrouwen is de oorbel toch wel het favoriete accessoire. Ze zijn te allen tijde zichtbaar en hebben dus een maximale impact op je uiterlijk. Er zijn duizenden zo niet miljoenen varianten oorbellen wat variëren leuk maakt en voor elke gelegenheid zijn er wel geschikte oorbellen te vinden.

De laatste tijd valt mij persoonlijk met name op dat mijn vriendinnen steeds vaker double dots oorbellen dragen. Wat betekent double dots? In principe is dit een dubbele oorbel. Je kunt de oorbel omdraaien om snel en eenvoudig een andere look te creëren. Enorm veelzijdig dus. Stel in de morgen en middag op kantoor look nummer 1 om het zo maar even te noemen. En dan na werktijd ga je nog wat drinken met wat collega’s lekker borrelen, wellicht een na werk borrel, en dan draai je de oorbellen simpel om en je hebt een andere look voor in de avond, zogezegd look nummer 2. Double dots oorbellen worden nog maar mondjesmaat verkocht in Nederland, de meeste vriendinnen van mij hebben ze verkregen bij de webwinkel met de naam ikbensieraden.nl.

Nummer 2 zijn dan de statement oorbellen. Deze oorbellen indien je bekend bent met de Engelse taal. Een statement maken is lastig te vertalen in Nederlands, maar is zoiets als een boodschap maken naar de buitenwereld toe. Deze oorbellen zijn dus met name geschikt voor extraverte personen. De oorbellen zijn uitbundig en dit zal niet alle vrouwen liggen schatten we in. Dus alleen voor die extraverte vrouwen met veel zelfvertrouwen raden we dit aan, of bijvoorbeeld voor een feest met een aparte dress code. Statement oorbellen zijn verkrijgbaar hier.

Voor meer minimalistische traditionele of conservatieve vrouwen en gelegenheden zien we opdoemende populariteit van de knopjes oorbellen. Zeer ingetogen, stijlvol, klassiek, maar toch een eye catcher.

Idealiter koop je setjes van alle deze drie varianten om lekker te kunnen afwisselen in 2019.